De Domeinen

Sorin-Coquard

Sorin-Coquard is een domein gelegen net onder Auxerre, tussen Chablis en de Côte-de-Nuits. Hele strakke wijnen met vooral kalkrijke kleibodem. Mooie sauvignon blanc, gris en aligote alsook pinot noir.

Domaine De la Motte

De la Motte een famillie domein ontstaan in 1950, bevind zich in Beine naast Chablis. Ze maken kwaliteitvolle chablis wijnen, verdeeld over 29ha.

Domaine G. Seguin

Gérard Seguin gelegen in Gevrey-Chambertin en ontstaan in 1850 is een parel in Gevrey-Chambertin. Met ongeveer 7Ha wijngaard spreekt het voor zich dat hier niet aan massaproductie wordt gedaan. Strakke stevige Pinot Noir zoals je ze verwacht in Gevrey!

Domain C. Clerget

Een ontdekking in de schaduw van het bekende château Clos de Vougeot. Christian maakt fluweelzachte Chambolle Musigny overladen met elegant fruit. De filosophie van het domein is duidelijk, zo weinig mogelijk interventies om een zo gezond mogelijke wijngaard te verkrijgen.

Robert Chevillon

Een geweldige verzameling aan 1er cru’s in Nuits-St-Georges. 5de Generatie op het domein zijn nu 2 broers Bertrand en Dennis Chevillon, die het domein hebben overgenomen van hun vader Robert.

Het niveau van Chevillon is indrukwekkend, en percelen zoals Vaucrains, Les saint georges en Cailles zijn Grand Cru kwaliteit.

Jean-Claude-Boisset

Behoort tot de groep “Boisset Collection” opgericht door Jean Claude Boisset in de jaren 60. Een  ondernemer en visionair in bourgogne. Maar de eer gaat hier naar de wijnmaker Gregory Patriat.

Gregory werkt met een ongeloofelijke passie en vastberadenheid die hij ook oplegt aan de boeren op de percelen. Hij gelooft ook vast in het gebruiken van natuurlijke gisten die men vind op de druiven ( geen toevoegingen) waardoor de fermentatie veel langer duurt. Hij werkt ook al jaren met zo min mogelijk ( close to zero or zero ) sulfiettoevoeging.

Marschand-Tawse

Pascal Marchand en Moray Tawse zijn 2 Canadese die bourgogne hebben overgenomen.

Pascal kwam als 22 jarige in Bourgogne en werkt op een biodynamische wijze. Hij maakt Pinot Noir zoals we ze graag drinken, op z’n fruit met lengte en zuren. Een domein dat schitterende wijnen maakt en behoort tot de absolute top!

Domaine de la Vougeraie

Domaine de la Vougeraie is het neusje van de zalm uit de Boisset Collection. De werkwijze is Biodynamisch. 74 verschillende cuvee’s over 42 Ha, 36 verschillende appelaties waaronder de legendarische Vougeot 1er cru Clos Blanc de Vougeot.

Naudin-Ferrand

Hier zitten we op de grens van Côte de Nuits en Côte de Beaune in Hautes Côtes in Magny-les-Villers. Claire Naudin is hier de leading Lady, ze werkt op een natuurlijke wijze in de wijngaarden met zeer kleine opbrengsten maar van grote kwaliteit.

 

Domaine Pavelot

Luc Pavelot, wijnmaker in Pernand-Vergelesses, heeft 9 Ha wijngaard die hij Biodynamisch verbouwt. Hij maakt wijnen die zeer mooi ouderen met veel fruit, volume en structuur. Zijn Grand Cru wijnen mag je zonder problemen 10-20 jaar laten liggen, maar ook de village wijnen zijn na 10 jaar nog steeds zeer mooi.

Rollin Père et Fils

Een familie domein dat 14 Ha bezit met 14 verschillende appelaties. Remi Rollin wordt sinds 2003 bijgestaan door zijn zoon Simon, die enkele jaren op leerschool is gegaan bij verschillende huizen in Nieuw – Zeeland en Australië. Hier maken ze Pernand Vergelesses ten top. Strakke zuren, veel mineraliteit en body. Ze werken op een zo natuurlijk mogelijke manier, oogst wordt met de hand geplukt.

Camille Giroud

Camille Giroud is een huis waar veel geschiedenis aan vast hangt. Het Bourgogne-huis Camille Giroud werd in 1865 opgericht door de man wiens naam het nog altijd draagt. Het huis heeft altijd gestaan voor het maken van traditionele Bourgognes. Naast de productie van wijnen van eigen wijngaarden rond Beaune, kocht het huis druiven van boeren. De wijnmaker is nu Karel Voorhuis.

Christophe Vaudoisey

Opgericht in 1804 dus hebben ze wel wat ervaring, maar het is pas sinds Christophe het domein heeft overgenomen in 1985 dat het domein erkenning kreeg.
In 2008 heeft hij de kelder volledig verbouwd met de nieuwste technologie, de resultaten zijn verbluffend. Zijdezachte wijnen, meestal 18 maand op hout (30% nieuw). Ze hebben wat witte wijn uit Meursault maar de productie richt zich vooral op rood uit Volnay en Pommard.

Domaine Bohrmann

Bohrmann wordt geleid door Sophie en Ans Bohrmann, dochters van industrieel Dieter Bohrmann. Sophie neemt de wijnen uit bourgogne voor haar rekening samen met wijnmaker Dimitri Blanc.

Het domein is gelegen in Meursault maar maakt wijnen in 7 appelatie’s op 14Ha en richt zich op Biodynamische wijnbouw.

J.-Ph Fichet

Nationaal en internationaal betiteld als dé Rising Star in de Meursault!

Jean Philippe, de 3de generatie van zijn familie, die sinds zijn 20ste levensjaar al wijn produceert is een echte vakman met een zeer kritisch oog voor detail. Ieder aspect krijgt zijn grondige aandacht; van het snoeien in de wijngaard tot de keuze van de vaten en kurken alles moet tot in perfectie zijn.

De kwaliteit van de wijn wordt grotendeels bepaald in de wijngaard. Lage opbrengsten door middel van de groene oogst is de juiste keuze met oog op kwaliteit.

Domaine Michelot

Domein Michelot is al in de familie gedurende zes generaties, met 19 Ha met verschillende 1er cru wijnen. Vooral in de jaren 60 heet het zijn naam gemaakt, onder het oog van Bernard Michelot.

Ze kiezen ervoor om zo weinig mogelijk ziekte bestrijdende producten te gebruiken op de wijnstokken zelf, en liever de wijngaarden zelf zo zuiver en gezond mogelijk te houden.

Laurent &Fernand pillot

Laurent pillot heeft het domein van zijn vader in 1992 overgenomen en heeft ( sinds de overname van de wijngaarden Pothier-Rieusset in Pommard ) 14.8 Ha verdeeld over 22 verschillende appelaties.